NASPÄŤ NA ÚVOD21.04.2025BLOG

PRIPRAVTE SI S NAMI SEZÓNNU ŠPARGĽOVÚ POLIEVKU

Špargľa je lahodná a výživná super potravina, ktorá sa v jarných mesiacoch teší veľkej obľube. Tu je jednoduchý recept na sezónnu špargľovú polievku, ktorú si môžete ľahko pripraviť. Ingrediencie:- 500 g čerstvej špargle- 1 stredná cibuľa- 2 strúčiky cesnaku- 3 stredné zemiaky- 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru- 200 ml ...

fotka

Špargľa je lahodná a výživná super potravina, ktorá sa v jarných mesiacoch teší veľkej obľube. Tu je jednoduchý recept na sezónnu špargľovú polievku, ktorú si môžete ľahko pripraviť.

 

Ingrediencie:

- 500 g čerstvej špargle

- 1 stredná cibuľa

- 2 strúčiky cesnaku

- 3 stredné zemiaky

- 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru

- 200 ml smotany na varenie (voliteľne)

- Soľ a čierne korenie podľa chuti

- Olivový olej na osmaženie

- Citrónová šťava (na dochutenie)

- Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka) na ozdobenie

 

Postup:

Príprava Špargle: Očistite špargľu a odlomte drevnaté konce. Kým hlavičky si odložte na neskôr, stonky nakrájajte na menšie kúsky.

Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.

Pridajte nakrájané zemiaky a špargľové stonky do panvice. Zalejte vývarom a varte asi 15-20 minút, kým sú zemiaky a špargľa mäkké.

 Po uvarení polievku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, pridajte smotanu na varenie a premiešajte.

Dokončite polievku pridávaním hlavičiek špargle a varte ďalších 5 minút, kým nezmäknú.

Na záver dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami.

 

Táto sezónna špargľová polievka je nielen chutná, ale aj plná vitamínov. Rýchlo sa pripraví a je ideálnym jarným jedlom, ktoré si môžete vychutnať s rodinou alebo priateľmi.

 Bon appétit!